یکشنبه ، 10 اسفند ، 1399

کد خبر: 1872   |  دفعات بازدید : 88   |  نظرات : 0 RSS comment feed   |   نسخه چاپی   |   ارسال به دوستان

27 بهمن, 1399

محمدحسین جمشیدی، از فعالین سیاسی دوران انقلاب اسلامی ایران در کازرون، در وبینار «روایت انقلاب در کازرون» که صبح امروز، 27 بهمن ماه، در دانشگاه سلمان فارسی کازرون و با استفاده از بسترهای مجازی adobe connect و پخش زنده اینستاگرام برگزار گردید، ضمن بیان اینکه در دوران پیش از وقوع انقلاب، نخستین گام‌ها را با سیر مطالعاتی آغاز کردیم، به مرور شکل‌گیری هسته‌های اولیه نیروهای مذهبی و انقلابی در کازرون و فعالیت‌های آنها پرداخت.

بنا به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه سلمان فارسی کازرون، در ابتدای این نشست، دکتر علیرضا راستی، سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، ضمن مروری بر رویکردهای فرهنگی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، خاطر نشان نمود: دانشگاه سلمان فارسی کازرون به عنوان نهادی دانشگاهی، متعهد به مستندسازی و روایت‌کاوی رویدادهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، به ویژه در سطح کازرون است و می‌کوشد در قالب فعالیت‌های مرکز مطالعات فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، به تداوم نشست‌هایی از این دست بپردازد.

دکتر راستی همچنین با اشاره به رویکرد روایت‌پژوهی به مثابه یک روش تحقیق جدید در علوم انسانی و اجتماعی که مورد استفاده دانشگاه در برنامه‌ها و فعالیت‌ها قرار گرفته است، به وقوع انقلاب اسلامی و نقشی که کازرونی‌ها در این انقلاب داشتند پرداخت و افزود: در تلاشیم با شناسایی راویان و شاهدان وقایع انقلاب در کازرون به ثبت و تحلیل آنها بپردازیم.

در ادامه، محمدحسین جمشیدی، از جمله نیروهای فعال سیاسی کازرون در دوران انقلاب اسلامی، به شکل‌گیری هسته‌های اولیه فعالان مذهبی و انقلابی این شهرستان اشاره کرد و خاطر نشان نمود: اولین کاری که در کازرون اجرا کردیم، سیر مطالعاتی بود. کتابخانه‌ای را در مسجد امام حسین(ع) دایر کردیم و کتاب‌های داستانی و مذهبی همچون کودک نیل، ابراهیم بت‌شکن را آوردیم. کتاب‌هایی از آیت‌الله مکارم و مهندس بازرگان را هم اضافه کردیم. کتاب‌هایی مثل عشق و پرستش، باد و باران و مجله مکتب اسلام از جمله این کتب و مجالات بودند.

وی در ادامه خاطر نشان نمود: با تقویت فعالیت‌ها، انجمن امور دینی کازرون شکل گرفت و ما به مرور فعالیت‌هایمان را در قالب این انجمن دنبال می‌کردیم. تعهد گرفته شده بود افرادی که در این انجمن کار می‌کنند، حق ورود به مسائل سیاسی را ندارند. به هر حال فضای خوبی برای فعالیت‌های ما بود و در آن دوره شب‌ها به روستاهای منطقه کازرون می‌رفتیم و فعالیت‌های ترویجی را در روستاها هم دنبال می‌کردیم.

جمشیدی در ادامه با تصریح بر اینکه در دوره اول فعالیت‌هایمان بیشتر با معلول‌ها مبارزه می‌کردیم، تصریح نمود: با مرور فعالیت‌هایمان متوجه شدیم که مبارزه با معلول‌ها کافی نیست. بنابراین تصمیم گرفتیم که به سراغ علت‌های اصلی برویم و کار مبارزه را از آن طریق دنبال کنیم. بر همین اساس هم فعالیت‌های ما به آرامی تغییر شکل داد.

این زندانی سیاسی دوران پیش از انقلاب اسلامی، در بخش دیگری از صحبت‌هایش افزود: مشاهده‌های ما از سطح جامعه و مطالعه‌هایی که داشتیم، عوامل اصلی بودند که باعث شدند ما به جای درگیر شدن برای مبارزه با معلول‌ها به سمت مبارزه با علت‌ها برویم. حضور خارجی‌ها در مسائل و فضاهای مهم تصمیم‌گیری کشور و به ویژه در مسائل نظامی، فقر گسترده در سطح کشور و پرداخت هزینه‌های هنگفت به خارجی‌هایی که در امور مختلف حضور داشتند، در کنار مسائل متعدد دیگر باعث شد که ما فعالیت‌های انقلابی‌مان را در کازرون تشدید کنیم. به دنبال تشدید فعالیت‌ها، برخوردها با نیروهای انقلابی کازرون از سوی دستگاه‌های امنیتی آن زمان نیز بیشتر و جدی‌تر شد.

جمشیدی در پایان ضمن تشکر از رویکرد دانشگاه سلمان فارسی کازرون، ابراز امیدواری نمود با استفاده از ظرفیت‌های این دانشگاه بتوان زمینه‌های مناسبی برای روایت علمی و اصولی از وقوع انقلاب اسلامی در کازرون به دست داد.

گفتنی است این وبینار از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه سلمان فارسی کازرون و با همکاری بسیج کارکنان این دانشگاه برگزار گردید.

محمدحسین جمشیدی، فعال سیاسی کازرون در دوران انقلاب اسلامی در نشستی به میزبانی دانشگاه سلمان فارسی کازرون مطرح نمود / فعالیت‌های منجر به وقوع انقلاب در کازرون را با سیر مطالعاتی شروع کردیممحمدحسین جمشیدی، فعال سیاسی کازرون در دوران انقلاب اسلامی در نشستی به میزبانی دانشگاه سلمان فارسی کازرون مطرح نمود / فعالیت‌های منجر به وقوع انقلاب در کازرون را با سیر مطالعاتی شروع کردیممحمدحسین جمشیدی، فعال سیاسی کازرون در دوران انقلاب اسلامی در نشستی به میزبانی دانشگاه سلمان فارسی کازرون مطرح نمود / فعالیت‌های منجر به وقوع انقلاب در کازرون را با سیر مطالعاتی شروع کردیممحمدحسین جمشیدی، فعال سیاسی کازرون در دوران انقلاب اسلامی در نشستی به میزبانی دانشگاه سلمان فارسی کازرون مطرح نمود / فعالیت‌های منجر به وقوع انقلاب در کازرون را با سیر مطالعاتی شروع کردیم