بنا به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل دانشگاه سلمان فارسی کازرون، متن پیام دکتر فاضلنیا بدین شرح است:
به نام خدا
جامعه روستایی و عشایری، میراثبانان دایرهی وسیعی از فرهنگ و هنر بومی ایران، حافظان دشتها و مراتع و منابع غنی این سرزمین پهناور، پیشقراولان تولید کشور و رکنهای اساسی توسعهی پایدار ایران اسلامی محسوب میشوند. 15 مهرماه، روز ملی روستا و عشایر، فرصت مغتنمی برای پاسداشت جایگاه اثرگذار این هممیهنان گرانقدر و تأکید مضاعف بر لزوم توجه ویژه و برخاسته از بنیانهای علمی و پژوهشی به مسائل پیشروی آنها با هدف برطرف نمودن و کاهش این مسائل و مشکلات است.
در این راستا، اکنون که سیاستگذاریهای کلان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فرصت و امکان مناسبی را برای حرکت مطلوبتر دانشگاهها به سمت جامعهمحور شدن به وجود آورده است، رسالتی سنگینتر بر دوش جامعهی علمی کشور و در عین حال میدانی وسیعتر برای حرکت به سمت تحقق اهداف توسعهای ایران برای دانشگاهیان به وجود آمده است. بررسی، شناخت و تحلیل قابلیتها و معیشت نواحی روستایی و جوامع عشایری، گامی اساسی و مهم در فرآیند تدوین برنامهریزیهای توسعه پایدار روستایی است. به ویژه در استان فارس که بالغ بر چهار هزار روستا و آبادی در کنار اقوام و تیرههای متعددی از جامعه عشایری حضور دارند، تقویت هرچه بیشتر پژوهشها و ارائه خدمات دانشگاهی به روستاییان و عشایر، میتواند منجر به حرکت اصولیتر این استان به سمت توسعهی پایدار باشد.
اینجانب ضمن گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر و با تکریم تلاشها و پایداریهای زنان و مردان جامعه روستایی و عشایری کشور به ویژه بخشداران، دهیاران، اعضا محترم شوراهای اسلامی روستاها و همچنین با ادای احترام به چهرههای تأثیرگذار برآمده از جامعه روستایی و عشایری ایران، امیدوارم با اهتمام هرچه بیشتر جامعه دانشگاهی به ویژه در استان فارس و شهرستان کازرون، چالشهای موجود روستاییان و عشایر بیش از گذشته مورد امعان نظر دانشجویان پرتلاش و اعضا محترم هیئت علمی و اساتید دانشگاهها قرار بگیرند تا از این منظر بتوان بستر هرچه مناسبتری را برای گام برداشتن در جهت توسعه پایدار روستاها و ارتقا شاخصهای مرتبط با پیشرفت آنها مهیا نمود.
دکتر غریب فاضلنیا
رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون