پنجشنبه ، 23 مرداد ، 1399

کد خبر: 219   |  دفعات بازدید : 2683   |  نظرات : 0 RSS comment feed   |   نسخه چاپی   |   ارسال به دوستان

فضیلت علم در کاربردی کردن آن، خدمت به نوع بشر و رفع تنگناهای موجود است.

24 آذر, 1394
فضیلت علم در کاربردی کردن آن، خدمت به نوع بشر و رفع تنگناهای موجود است.

دکتر براتی رئیس دانشگاه سلمان فارسی در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه که عصر دیروز با حضور اساتید و دانشجویان در سالن اجتماعات استاد علی دوانی برگزار شد، گفت: فضیلت علم در کاربردی کردن آن، خدمت به نوع بشر و رفع تنگناهای موجود است

رئیس دانشگاه سلمان فارسی گفت: هر چه علم و دانش به انگیزه های الهی و خالصانه تری فراگرفته شود و بازنشر گردد از فضیلت بیشتری برخوردار خواهد بود که امروز این فضیلت را باید در کاربردی کردن علم در خدمت بشری و رفع تنگناهای موجود دانست؛ لذا آن کس که امکان و قدرت تحقیق را دارد، مسئولیت بیشتری در قبال جامعه پیدا می کند.

وی افزود: توجه به کاربردی کردن پژوهش های دانشگاهی و ارتباط بخشی بین این پژوهشها و حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی جامعه از وظایف دانشگاهیان است.

دکتر براتی اظهار داشت: خداوند متعال پس از دعوت انسان به تفکر و اندیشه، انسان را به ابزار دانش اندوزی متوجه می سازد، تا فرآورده های علمی خود را با ابزار قلم نشر دهد و مورد استفاده دیگران قرار گیرد و باعث مانایی آن شود.

رئیس دانشگاه سلمان فارسی گفت: هفته پژوهش فرصت مناسبی است برای توجه و تمرکز بر روی ابعاد مختلف پژوهش و فناوری در کشور تا کلیه ذی‌نفعان ضمن اطلاع از روند و وضعیت موجود در کشور، برای آینده برنامه ریزی و اقدامات بهتر و مهمتری را در دستور کار خود قرار دهند.

وی اظهار داشت: انتخاب و معرفی برگزیدگان حوزه پژوهش و فناوری و تجلیل از آنها یکی از اقداماتی است که در این هفته توسط دستگاههای اجرایی و نهادهای مختلف علمی و پژوهشی در سطوح مختلف برگزار می گردد. تا ضمن ارتقاء شان و جایگاه پژوهش و فناوری و فعالان این عرصه، بسترسازی مستحکمی را برای ادامه راه تقویت و توسعه پژوهش و فناوری که ضامن پیشرفت واقعی کشور و ایجاد ثروت، رفاه و امنیت برای مردم است، در ابعاد اجتماعی و فرهنگی فراهم آید.

براتی ابراز داشت: آنچه را که امروزه ما دانشگاهیان باید در مقوله پژوهش باید مدنظر قرار دهیم، توجه به کاربردی کردن پژوهش های دانشگاهی و ارتباط بخشی بین این پژوهش ها و حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه است.

از سوی دیگر هم حاکمیت باید سعی کند حمایت صنعتگران و فعالان اقتصادی را متوجه دانشگاه و پژوهش های دانشگاهی نماید. تا با همیاری هم، گامی اساسی در پیشرفت جامعه برداشته شود.

وی افزود: آمارهای موسسات تحقیقاتی در خصوص وضعیت اقتصادهای مبنی بر پژوهش در دنیا از رتبه 94 ایران در میان کشورهای جهان حکایت دارد و این در حالی است که بر اساس تعداد مدارک علمی بین المللی، ایران در رتبه 16 تولید علم با سهم 52/1 درصد، قرار دارد که ایران با این رتبه بین 10 کشور برتر آسیایی قرار ندارد و این به معنای عدم بکارگیری دانش و پژوهش در اقتصاد است.

در پایان مراسم از پژوهشگران برتر دانشگاه با اهدای لوح، تقدیر تقدیر به عمل آمد، که نفرات برتر به شرح زیر می باشند: استاد پژوهشگر برتر دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر مسلم عباسی عضو هیات علمی بخش روانشناسی، استاد پژوهشگر برتر دانشکده علوم پایه دکتر صحابه هاشمی عضو هیات علمی بخش فیزیک و استاد پژوهشگر برتر دانشکده فنی و مهندسی، مهندس علیرضا دهقان عضو هیات علمی بخش مهندسی فناوری اطلاعات.

فضیلت علم در کاربردی کردن آن، خدمت به نوع بشر و رفع تنگناهای موجود است.فضیلت علم در کاربردی کردن آن، خدمت به نوع بشر و رفع تنگناهای موجود است.