يکشنبه ، 6 بهمن ، 1398

کد خبر: 243   |  دفعات بازدید : 1957   |  نظرات : 0 RSS comment feed   |   نسخه چاپی   |   ارسال به دوستان

همایش بزرگداشت سعدی در دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شد

07 ارديبهشت, 1395
همایش بزرگداشت سعدی در دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شد

همایش بزرگداشت سعدی توسط معاونت آموزشی و پژوهشی با همکاری بخش زبان و ادبیات فارسی و با حضور اساتید و دانشجویان در روز دوشنبه 6/2/95 در دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شد.

در این همایش که با حضور استادان و دانشجویان دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شد؛ دکتر منیژه عبدالهی از استادان بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز و عضو هیأت علمی این دانشگاه نیز حضور داشتند.

در ابتدای این همایش مدیر پژوهش دانشگاه ضمن خوش آمدگویی به مهمانان ابیاتی از سعدی قرائت کردند.

در ادامه دکتر محمدی عضو هیأت علمی بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، اشعاری از سعدی را خواندند و سپس دکتر منیژه عبدالهی عضو هیات علمی بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز سخنرانی خود را با عنوان "خوانشی دیگر از گلستان و حکایت های سعدی" آغاز کردند.

دکتر عبدالهی ماجرای اصلی ادبیات را چرخش قلم دانستند. وی گفت: چطور می شود که در زنجیره روزمره کلام به چیزی می رسیم که کلام روزمره نیست و ما در شعر سعدی شاهد این شگفتی هستیم.

گفته بودم چو بیایی غم دل با تو بگویم/چه بگویم که غم از دل برود چون تو بیایی

در این شعر که بسیار ساده و طبیعی است: شگردی است که روزمره نیست: خلاقیت ذهن، وقتی است از جایی به جای دیگر منتقل می شود. در واقع همان چرخش قلم است.

وی در ادامه پیرامون ادبیات تعلیمی مطالبی را بیان کرد و ادبیات تعلیمی را از قدیمی ترین گونه های ادبیات دانست.

عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز گفت: چرا گلستان در میان این همه آثار جایگاه ویژه ای یافته؟ وی علاوه بر شیوایی و سادگی و آرایه های و صنایع ادبی، ساخت و پرداخت و شیوه ی حکایت پردازی را از وجوه مهم گلستان برشمردند. به گونه ای که نویسنده توانسته است در موقعیت مطلوب که خواننده دوست دارد در ان موقعیت باشد؛ نویسنده، خواننده را با انتخاب راوی- گوینده در متن دخالت می دهد.

در ادامه آقای کافی رودفاریابی اشعاری از خود درباره سعدی قرائت کردند.

سپس دکتر محمد دشتی عضو هیأت علمی بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سلمان فارسی کازرون به ایراد سخنرانی درباره سعدی پرداختند.

دکتر دشتی گفت: سعدی بیشتر به مقامات حمیدی توجه داشته و سپس به مقایسه دو تصحیح محمد علی فروغی و غلامحسین یوسفی از گلستان سعدی پرداخت و به مزیت های تصحیح فروغی بر تصحیح یوسفی اشاره کردند. در ادامه یکی از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه، حکایتی از گلستان را قرائت کردند.