شنبه ، 28 مهر ، 1397

کد خبر: 380   |  دفعات بازدید : 532   |  نظرات : 0 RSS comment feed   |   نسخه چاپی   |   ارسال به دوستان

کتاب یکی از مهم ترین ابزارهایی است که می تواند در زدودن آفت جهل نقش آفرینی موثری داشته باشد

24 آبان, 1396

رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون در دومین همایش کتاب، کتابخوانی و کتابدار که دیشب با حضور نماینده ولی فقیه و امام جمعه کازرون، اساتید و دانشجویان در سالن اجتماعات استاد علی دوانی دانشگاه برگزار شد گفت: کتاب به عنوان محصول خلاقیت های ذهنی و آموخته ها و تجربیات بشر در طول تاریخ و اعصار مختلف یکی از مهم ترین ابزارهایی است که می تواند در زدودن آفت جهل و دفع شبهات نقش آفرینی موثری داشته باشد.

وی گفت: یقینا صعود به ستیغ کمال و ارزش ها ی والا و ارتقاء سطح فرهنگ جامعه و رشد جامع الاطراف آن از طریق گفتمان سازی و ترویج فرهنگ مطالعه کتاب و کتابخوانی در جامعه میسر خواهد بود.

فرهاد براتی اظهار داشت: یکی از مهم ترین شاخصه های توسعه یافتگی در جهان امروز میزان سرانه مطالعه هست.  و این امر در حقیقت موید آن است که مفهوم توسعه به معنای واقعی، ارتباط عمیقی با پرورش نیروی انسانی متخصص پیدا می کند.

رئیس دانشگاه سلمان فارسی بیان داشت: لازم است که کتاب به عنوان ابزار انتقال علم و اندیشه جایگاه خود را در سبد مصرف خانوار پیدا کند و به آن به دیده یک نیاز اجتناب ناپذیر و ابزار رشد و تعالی شخصیت افراد و جامعه نگریسته شود و کتابخوانی به یک فرهنگ عمومی بدل شود.

براتی گفت: مقام معظم رهبری در زمینه مطالعه کتاب دغدغه جدی دارند و در این باره می فرمایند: امروزه کتابخوانی و علم آموزی نه تنها یک وظیفه ملی است که یک واجب دینی است. و نیز می فرمایند: جای کتاب را هیچ چیزی نمی تواند پر کند. کتاب را باید ترویج کرد، مردم باید به کتاب خوانی عادت کنند، کتاب باید وارد سبد زندگی مردم بشود.

فرهاد براتی بیان داشت: همان طور که لازم هست خوب کتاب بخوانیم و مطالعه داشته باشیم لازم است که کتاب های خوب انتخاب کنیم و بخوانیم. چرا که آفت نوشته های سست، مسموم و انحرافی خود خطری بزرگ است که اگر لحاظ نگردد، عواقب وخیمی در پی خواهد داشت.

رئیس دانشگاه سلمان فارسی با بیان این که: بحمدالله دانشگاه سلمان فارسی کازرون در سال های اخیر در زمینه اغتناء علمی و فرهنگی مجموعه خویش توانسته است اقدامات مفید و موثری را انجام دهد گفت: در سال گذشته بیش از یکصد و بیست میلیون تومان برای خرید کتب تخصصی در قالب خرید های ادواری و خرید از نمایشگاه کتاب تهران برای تجهیز کتاب خانه مرکزی دانشگاه اختصاص یافت.

فرهاد براتی گفت: تغییر سیستم مدیریت اسناد کتابخانه از دیویی به ال سی جهت دقیق تر شدن طبقه بندی کتب و منابع تخصصی، نصب و راه اندازی نرم افزار مدیریت کتابخانه تحت وب جهت استفاده شبانه روزی از منابع  الکترونیک کتابخانه، عضویت در سامانه غدیر جهت استفاده اساتید و دانشجویان از منابع و کتب علمی کلیه کتابخانه های تحت پوشش این طرح و تمدید اشتراک و انعقاد قرارداد با پایگاههای تامین مقالات علمی و پژوهشی مختلف از دیگر اقدامات مفید  این دانشگاه در زمینه غنی تر کردن کتابخانه مرکزی می باشد.

در حال حاضر کتابخانه مرکزی دانشگاه بیش از 26 هزار نسخه کتاب دارد که 24514 نسخه در 16721 عنوان فارسی به زبان فارسی و 1940 نسخه در1563 عنوان لاتین به زبان لاتین هست.

سپس حجه الاسلام و المسلمین خرسند نماینده ولی فقیه و امام جمعه کازرون با اشاره به اهمیت کتاب و ارزش آن در خانواده به بیان آماری از سرانه مطالعه در کشور و ارزش کتابخوانی از دید علما و مقام معظم رهبری پرداختند.

خرسند اظهار داشت: ما باید کتاب را در سبد زندگی خانوار و جزو موارد ضروری زندگی قرار دهیم و به ترویج کتابخوانی در جامعه بپردازیم .

در پایان این مراسم ضمن تجلیل از کتابداران، به منظور ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین دانشجویان و کارمندان  از  6 نفر از دانشجویان و یک نفر از کارمندان دانشگاه  که بیشترین آمار امانت کتاب راطی سال تحصیلی 96-95 در بخش امانت کتابخانه داشتند تقدیر به عمل آمد.