پنجشنبه ، 6 ارديبهشت ، 1397

کد خبر: 386   |  دفعات بازدید : 241   |  نظرات : 0 RSS comment feed   |   نسخه چاپی   |   ارسال به دوستان

22 آذر, 1396

به گزارش روابط عمومی دانشگاه سلمان فارسی کازرون رئیس دانشگاه سلمان فارسی در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که دیشب در سالن اجتماعات علامه دوانی دانشگاه برگزار شد گفت: روز دانشجو نماد بیداری، آگاهی، حق جویی، آزادی خواهی، ستم ناپذیری، در میدان بودن و از خودگذشتگی قشر آگاه جامعه یعنی دانشجویان است.

فرهاد براتی در این مراسم که با حضور معاون فرماندار کازرون و دانشجویان دانشگاه برگزار شد ضمن تبریک روز دانشجو به دانشجویان اظهار داشت: شانزدهم آذر از یک سو نماد بیداری، آگاهی، حق جویی، آزادی خواهی، ستم ناپذیری، در میدان بودن و از خودگذشتگی و فریاد انزجار قشر آگاه جامعه یعنی دانشجویان از استبداد و استکبار و از دیگر سوی نمایانگر واکنش دستگاه کودتا و دولت استبداد به اعتراضات دانشجویی و سرکوب نظام مند تمامی اشکال مخالفت ها و اعتراضات است.

رئیس دانشگاه سلمان با بیان اینکه: پس از سقوط حکومت رضاشاه و ایجاد فضای بازتر، فعالیت های سیاسی در بین دانشجویان دانشگاه تهران که در آن زمان تنها موسسه مدرن آموزش عالی در ایران بود افزایش پیدا می کند گفت: در دوره نخست وزیری دکتر مصدق و افزایش محبوبیت جبهه ملی در اوایل دهه 30، محوریت حزب توده که تا آن زمان پرنفوذ ترین حزب در بین دانشجویان بود به چالش کشیده می شود.

براتی اظهار داشت: پس از وقوع کودتا 28 مرداد 32، سازمان های تشکیل دهنده جبهه ملی در یک ائتلاف تحت نام نهضت مقاومت ملی، به مقاومت سیاسی دست می زنند و تظاهرات ها و اعتصاب های پراکنده ای در پاییز همان سال در دانشگاه تهران و در بازار تهران در اعتراض به محاکمه دکتر مصدق برگزار می گردد. چند هفته بعد پس از این وقایع اعلام می شود که روابط ایران و بریتانیا که در زمان نخست وزیری دکتر مصدق قطع شده بود از سر گرفته خواهد شد و معاون رئیس جمهور وقت آمریکا آقای ریچارد نیکسون برای دیداری رسمی به ایران خواهد آمد. این موضوع بهانه لازم برای اعتراضات را فراهم می سازد و در 16 آذز به سفارش نهضت مقاومت ملی دانشجویان فعال به سخنرانی در کلاس ها می پردازند و نا آرامی دانشگاه را فرا می گیرد. دولت وقت برای جلوگیری از هر گونه اقدام، تصمیم به سرکوب اعتراضات می گیرد و سربازان و نیروهای رژیم پس از هجوم به دانشگاه به کلاس های درس حمله ور و دانشجویان زیادی را بازداشت و زخمی می کنند. در دانشکده فنی دانشگاه تهران، نیروهای امنیتی اقدام به تیراندازی و شلیک گلوله به سمت دانشجویان معترض می کنند که موجب شهادت سه دانشجوی این دانشکده به نام های احمد قندچی، مهدی شریعت رضوی و مصطفی بزرگ نیا می شود.

ایشان افزودند: این روز توسط کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور که مرکز اجتماع مخالفان حکومت پهلوی در خارج از ایران بود، روز دانشجو نامگذاری شد و به معیاری برای روشنفکران جهت ارزیابی میزان تنفراز حکومت استبدادی و توانایی و نفوذ مخالفان حکومت تبدیل گردید.

رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون اظهار داشت: امروز بعد از گذشت قریب به 7 دهه از آن حادثه خونین، دانشجویان این مرز و بوم ضمن تقویت باورهای ملی و مذهبی خود همچنان در مسیر آرمان های دانشجویان شهید ، مستحکم تر از گذشته گام بر می دارند و با گرامی داشت این روز تجدید بیعت خود با آرمانهای این شهیدان را اعلام می دارند.

براتی در قسمت پایانی صحبت های خود بیان داشت: بدون شک آنچه این روز را برجسته ساخته، پیشگامی و حضور موثر و در صحنه بودن دانشجویان در مسائل مختلف اجتماعی و سیاسی کشور است که امیدواریم دانشجویان آگاه و زمان شناس با درک شرایط ملی و بین المللی به دور از احساسات و هیجانات جوانی و القائات جریانات مختلف سیاسی، با خردمندی و هوشیاری، خود ترسیم گر نقشه راه آینده ی این ملک و مملکت باشند.

وی در پایان سخنرانی خود به سوالات سه نفر از دانشجویان در مورد وضعیت پوشش دانشجویان و خوابگاههای دانشجویی دانشگاه پاسخ داد.

رئیس دانشگاه سلمان فارسی در پاسخ به سوال چند نفر از دانشجویان در مورد وضعیت پوشش دانشجویان گفت: قانون پوشش مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی ملاک کار و عمل ما در دانشگاه است.

براتی در پاسخ به این پرسش که 24 میلیون نفر در 29 اردیبهشت به روحانی رای دادند ولی در دانشگاه درمورد پوشش خانم ها به آنها تذکر می دهند بیان داشت: مردم در 29 اردیبهشت به مشی اعتدال رای دادند نه به بی حجابی و ملاک عمل پایبندی به قانون است نه کم و نه زیاد و همان گونه که که قانون اساسی میثاق نامه استوار حقوق ملت و حکومت است در دانشگاه نیز آیین نامه ها و قوانین مصوب بالادستی ملاک رفتار و قضاوت و استیفای حقوئق دانشجویان است و همان طور که آیین نامه های آموزشی باید توسط دانشجویان مراعات گردد سایر آیین نامه ها و از جمله آیین نامه پوشش و حجاب نیز باید در محیط دانشگاه مد نظر قرار گیرد.

وی در پاسخ به بحث مشکل خوابگاه دانشجویی گفت: تلاش کرده ایم فقدان خوابگاه ملکی را با کمک بخش خصوصی و خوابگاههای خودگردان تا حدودی جبران کنیم ولی قطعا در این زمینه مشکلات و نارسایی هایی وجود دارد که امیدواریم به کمک صندوق رفاه و فرصتی که در برنامه ششم توسعه جهت ساخت خوابگاههای دانشجویی مجددا فراهم شده در آینده این مشکل مرتفع گردد.

قرائت بیانیه توسط دبیر تشکل قلم و اندیشه، قرائت بیانیه توسط دبیر شورای صنفی دانشجویان، سخنرانی معاون سیاسی فرمانداری شهرستان کازرون، اجرای تئاتر و برگزاری مسابقه از دیگر برنامه های مراسم بزرگداشت روز دانشجو بود.

این مراسم به همت تشکل دانشجویی مستقل اسلامی قلم و اندیشه دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شد.

روز دانشجو نماد بیداری، حق جویی، آزادی خواهی، در میدان بودن و از خودگذشتگی دانشجویان استروز دانشجو نماد بیداری، حق جویی، آزادی خواهی، در میدان بودن و از خودگذشتگی دانشجویان استروز دانشجو نماد بیداری، حق جویی، آزادی خواهی، در میدان بودن و از خودگذشتگی دانشجویان استروز دانشجو نماد بیداری، حق جویی، آزادی خواهی، در میدان بودن و از خودگذشتگی دانشجویان است