يکشنبه ، 6 بهمن ، 1398

کد خبر: 654   |  دفعات بازدید : 182   |  نظرات : 0 RSS comment feed   |   نسخه چاپی   |   ارسال به دوستان

16 آذر, 1398
پیام رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون به مناسبت 16 آذرماه روز دانشجو

شانزدهم آذر سرآغاز و نقطه عطفی در تاریخ دانشگاهی ما است. این حادثه سبب شد که عرصه حیات علمی کشور ما با حیات اجتماعی و سیاسی گره خورد و هر دو تا حدی یک هدف شوند. این پیوستگی مبارک، سال ها است که ادامه دارد و یادآوری سالانه آن سبب می شود که از آرمان های اجتماعی و سیاسی دانشگاه غفلت نشود؛ آرمان هایی که مهم ترین نمود آن استکبارستیزی و روحیه خودباوری است. جنبش دانشجویی به معنای حضور همه دانشجویان در عرصه فرهنگ و سیاست است.

ویژگی هویت دانشجویی در کشور ما دارای سه جنبه به هم پیوسته هست؛ 1- علم و معرفت، 2- اخلاق و معنویت و 3- تدبیر و سیاست. این سه جنبه از هم جدایی ناپذیر است و اگر در جامعه دانشگاهی دیده شود یکی از این ابعاد وجود ندارد یا کم رنگ است، باید به نقص هویت دانشجویی آن معترف بود و به ترمیمش پرداخت.دانشجو با دیدگاه جامع و هویت کامل دانشجویی را می توان به کسی اطلاق کردکه علاوه بر برجستگی در مفاهیم علمی، به درجه بالایی از بینش و درک سیاسی، اجتماعی و فرهنگی رسیده باشد و در قبال سرنوشت جامعه ومسائل سیاسی کشور و جهان اطراف حساسیت لازم را نشان دهد. این بدان معنا است کهفعالیت دوره دانشجویی یک دانشجوی جامع الاطراف، تنها نباید منحصر در محور مسائل فردی وشخصی باشد و از رویدادهای جامعه وجهان غافل گردیده، نسبت به آن بی تفاوت باشد؛ بلکه باید با بینشی علمی و عمیق و صحیح و مستقل به تحلیل حوادث و رویدادهای جهانی و داخلی کشور بپردازد و موضع مناسب و قاطع اتخاذ کرده و در صورت لزوم در آن راستا گام بردارد. آن گونه که حضرت امام (ره)، همواره از دانشجویان و دانشگاهیان انتظار داشتند که همچون ناظری بصیر و آگاه، هوشمندانه و متعهدانه، عملکردها و تصمیم گیری ها را مد نظر گیرند و با نقادی دلسوزانه، خطاها و لغزش های احتمالی را گوشزد کنند و همچون مشاوران و کارشناسانی امین، همکاری و هم فکری خویش را از دست اندرکاران و مجریان امور دریغ نکنند.دانشجو باید بداند عضو این جامعه است و همان گونه که از محیط اجتماعی داخلی و خارجی تأثیرپذیر است؛قدرتی فراوان نیز داردکه می‌تواند در جامعه و اداره آن تاثیر گذار باشد.
این جانب روز پر افتخار دانشجو را به همه دانشجویان دانشگاه سلمان فارسی کازرون و همچنین به عنوان نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شهرستان کازرون، این روز را به سایر دانشجویان این شهرستان و اساتید، فرهیختگان، تبریک و تهنیت عرض می‌کنم و امید دارم که دانشجویان عزیز در همه مراحل دانشجویی خود و در دیگر عرصه های زندگی سربلند و پیروز باشند.
دکتر انوشیروان غفاری پور
رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون