دوشنبه ، 28 بهمن ، 1398

کد خبر: 68   |  دفعات بازدید : 4767   |  نظرات : 0 RSS comment feed   |   نسخه چاپی   |   ارسال به دوستان

برگزاری نشست سیاسی «گفتمان 3 تیر، تداوم گفتمان انقلاب اسلامی» در دانشگاه سلمان فارسی کازرون

22 ارديبهشت, 1392

به همت بسیج دانشجویی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، نشستی سیاسی تحت عنوان «گفتمان 3 تیر، تداوم گفتمان انقلاب اسلامی» چهارشنبه هجدهم اردیبهشت ماه، در دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شد.
در این برنامه که در سالن اجتماعات استاد علی دوانی این دانشگاه برگزار شد، دکتر حسن نیلی، سخنران برنامه ضمن اشاره به جایگاه انسان نزد خدا گفت: خداوند وقتی که انسان را خلق کرد، جایگاه ویژه ای برای او در نظر گرفت که بهشت قرب نام دارد.
وی اضافه کرد: انسان در این جایگاه دچار وسوسه شیطان شد و هبوط اتفاق افتاد و  همه مشکلات انسان بعد از خارج شدن انسان از بهشت قرب آغاز شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز ضمن اشاره به ابعاد مختلف انسان و تأثیرگذاری آن بر خود و محیط پیرامونیش بیان داشت: انسانی که قدرت تأثیرگذاری بر محیط را دارد اگر دچار خطای اجتماعی شود تبعات آن وسیع و فراگیر است.
نیلی انقلاب اسلامی را حرکتی برای بازگشت انسان فاصله گرفته از مبانی الهی به آموزه های توحیدی دانست و خاطرنشان کرد: در زمان وقوع انقلاب اسلامی دو گفتمان کاپیتالیسم و سوسیالیسم که دارای مبانی نظری مادی بودند در جهان حکمرانی می کردند و انقلاب اسلامی به وقوع پیوست تا نگاه انسان را نسبت به هستی تغییر دهد و انسان را به مبانی توحیدی نزدیک کند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه انقلاب اسلامی دور برگردان حرکت بشر در مسیر تاریخ در راستای رسیدن به اهداف الهی است گفت: حرکت انقلاب یک حرکت روبه تکامل است و در مقاطع مختلف از گذرگاه ها و آوردگاه های مختلفی عبور کرده و چالش های بزرگی را پشت سر گذاشته است و در حرکت برونی خودش، این مسیر همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به این نکته که حضرت امام (ره) از همان روزهای اول مبارزه در نجف اشرف مسیر آینده انقلاب را مطرح و اهداف آخری انقلاب را طرح کرده بودند بیان داشت: آن روزی که انقلاب آغاز شد کمتر کسی متوجه عمق و وسعت این انقلاب بود امّا امام (ره) از همان روزهای اول جهت گیری کلان انقلاب را مشخص کردند.
این کارشناس مسائل سیاسی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به مراحل مختلف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: از آنجایی که انقلاب بر باورهای مردم استوار است از گفتمان های مختلفی عبور کرده تا به این مرحله رسیده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز گفتمان دهه اول انقلاب را «گفتمان دفاع مقدس و ایثار» نامید و گفت: با توجه به جنگ بین ایران و عراق گفتمان غالب این دوره بیشتر در مفاهیمی همچون جهاد، شهادت، از خود گذشتگی و ایثار خلاصه می شد.
نیلی «گفتمان سازندگی» را گفتمان بعدی انقلاب اسلامی معرفی کرد و افزود: گفتمان انقلاب بعد از اتمام جنگ به سمت سازندگی و تکنوکراسی پیش رفت و در این دوره تا حدودی با مبانی اصیل انقلاب اسلامی فاصله گرفت و ایثارگری تا حدودی رخت بربست.
وی اضافه کرد: در زمان سازندگی برخی از نهادهای انقلابی همچون جهاد سازندگی در تشکیلات اداری ادغام شد و در این دوره بود که یک مسیر ویژه خواری و اشرافی گری برای برخی مدیران پدبد آمد که منجر به زاویه گرفتن برخی مدیران از اصول انقلاب شد.
این استاد دانشگاه «گفتمان اصلاحات» را سومین گفتمان به وجود آمده در انقلاب اسلامی خواند و تأکید کرد: دوره اصلاحات زاییده دوران سازندگی بود و مردم برای نفی گفتمان سازندگی به گفتمان اصلاحات رأی دادند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز «گفتمان 3 تیر» را چهارمین گفتمان انقلاب خواند و بیان داشت: در این دوره گفتمان اصیل انقلاب اسلامی مجدداً مطرح شد و حرکت اصیل انقلاب به مسیر اصلی خود بازگشت.
نیلی آری گفتن مردم به گفتمان 3 تیر را آری گفتن به ارزش های انقلاب اسلامی دانست و گفت: مردم با انتخاب گفتمان 3 تیر در واقع به بی تکلف و بی پیرایه بودن و به اینکه مسئولین نباید یرای خودشان حق ویژه ای قائل شوند، رأی دادند.
وی ادامه داد: در این دوران تنش زدایی یک طرفه کنار گذاشته شد و ما نتیجه آن را در پیروزهای حماس و حزب ا.. در جنگ های 33 روزه، 22 روزه و 8 روزه و در وقوع بیداری اسلامی می بینیم.
وی با بیان اینکه در ادامه مسیر این گفتمان نیز کاستی هایی وجود دارد خاطر نشان کرد: این توقع که یک نفر باید تمام مشکلات کشور را حل کند توقع بیجایی است.
این استاد دانشگاه موفقیت دولت فعلی را انداختن مسیر حرکت قطار انقلاب اسلامی بر روی ریل اصلی خودش دانست و اضافه کرد: گروهی ر کشور راه افتاده اند و می خواهند نقاط قوت دولت مثل حوزه بین المللی را نقطع ضعف دولت نشان دهند.
وی کاستی های موجود را معلول عملکرد دولتمردان دانست نه گفتمان 3 تیر و تصریح کرد: اینکه رهبری نامه می نویسند که از فلانی در فلان جا نباید استفاده کرد چون می دانستن که ضررش به خود دولت برمی گردد.
این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه برای ارزیابی عملکرد دولت باید نقاط ضعف و قوت آن را به صورت توأمان دید افزود: آنهایی که برای گفتمان 3 تیر هزینه کرده اند دلشان نمی خواهد که نمره این دولت ضعیف باشد اما چه کنند که نمی توانند چشمشان را بر روی برخی عملکردهای ضعیف دولت ببندند.
این استاد دانشگاه، بیداری اسلامی را که در زمان گفتمان 3 تیر پدید آمد بزرگ ترین فرصت تاریخی برای انقلاب اسلامی برشمرد و بیان داشت: الان خیلی سخت است که کشورهای همچون قطر و عربستان بخواهند محصولات بیداری اسلامی را درو کنند و مدعی دموکراشی شوند و دستگاه سیاست خارجه ما اقدامی را در طراز انقلاب اسلامی انجام ندهد.
نیلی با تأکید بر اینکه انقلاب همواره قالب شکن بوده است خاطر نشان کرد: خیلی از شخصیت های انقلاب که حتی در حد رهبری هم پیش رفته بودند در ایستگاه های خود باقی ماندند اما ما نباید در ایستگاه متوقف شویم و باید این راه را ادامه دهیم.
وی با انتقاد شدید از کسانی که علیرغم شعارهای قبلیشان قادر به ادامه راه نیستند و در دهه چهارم صحبت از سازش با غرب و اسرائیل را مطرح می کنند خطاب به آن ها گفت: زمانی که امام (ره) هیچ امکاناتی نداشت فرمودند که اسرائیل باید نابود شود الآن که اسرائیل و غرب در حال فروپاشی است چرا این حرفها را می زنید؟