یکشنبه ، 19 اردیبهشت ، 1400

کد خبر: 234   |  دفعات بازدید : 2916   |  نظرات : 0 RSS comment feed   |   نسخه چاپی   |   ارسال به دوستان

برگزاری ششمین یادواره شهدای گمنام و مفقودالاثر

19 اسفند, 1394
برگزاری ششمین یادواره شهدای گمنام و مفقودالاثر

ششمین یادواره شهدای گمنام و مفقودالاثر شهرستان کازرون عصر دوشنبه 17/12/94 در دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شد

ششمین یادواره شهدای گمنام و مفقودالاثر شهرستان کازرون با حضور خانواده های شهدا، هیأت رئیسه، اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه و با حضور نویسنده کتاب مشهور "پایی که جاماند" برگزار شد.

در ایتدای این مراسم دکتر محتشم محمدی معاون اداری مالی دانشگاه به نمایندگی از ریاست دانشگاه ضمن خوشامد گویی به حضار، از حق بزرگ شهدا به گردن مردم سخن گفت.

محتشم محمدی با بیان اینکه ما امنیت خود را مدیون خون شهدا و ایثارگری و از خودگذشتگی انان می دانیم افزود: ما افتخار داریم که امروز میزبان برنامه ای هستیم که به نام شهدا و برای شهدا می باشد.

در ادامه برنامه سید ناصر حسینی پور، آزاده، جانباز، راوی و نویسنده کتاب پایی که جاماند پشت تریبون رفت و از مكتب دفاعى امام و مسئوليت امروز ما سخن گفت.

نویسنده کتاب پایی که جاماند اشاره اى به تقريظ مقام معظم رهبری بر کتاب پايى كه جا ماند، داشت و گفت: رهبر معظم انقلاب در تقريظ شان از واژه " این یک روایت استثنایی"  از حوادث تکان دهنده است که از سوئى صبر و پایداری و عظمت روحی  جوانمردان و ... مورد تأكيد قرار داد و گفتند : صبر و پايدارى و عظمت روحى فرزندان روح الله به معناى واقعى تكان دهنده بود. وقتى شهيد حاج على محمدى پور فرمانده گردان ٤١١ لشكر ثارالله مى گويد اي نظامى عراقى كه در پشت خاكريزها در جستجوى منى تا گلوله ات را به قلب من بنشانى، تو در اين دنيا در جستجوى منى براى كُشتن من و من هم فرداى قيامت در جستجوى تو براى شفاعت تو، شايد تو از سر اجبار صدام امروز مى خواهی گلوله ات را به قلب و سينه من بنشانى . ... عزيزان اين عظمت روحى تكام دهنده است .

وى سپس به بیان خاطره هایی از صبورى ها و فداكارى های  رزمندگان پرداخت و گفت : رزمندگان ما از باورها و ارزش هاى مبتنى بر ولايت مدارى و تقوا برخوردار بودند، این دينمدارى و خداياورى مبتنى بر ولايت پذيرى در ميدان عمل باعث صبورى و تحمل فرزندان خمينى در برابر دشمن بى رحم و زمين گير شدن ماشين جنگى مجهز و پيشرفته دشمن بعثى شود.

وی توسل به ائمه اطهار و عشق و ارادات به خاندان رسالت را زمینه ساز عظمت روحی رزمندگان که از خصوصیت مکتب دفاعى روح الله بود، دانست. و از شهيد شيرعلى سلطانى به عنوان مصداق عشق به اهل بيت ياد كرد و گفت : شيرعلى سلطانى در كتابخانه مسجد المهدى شيراز براى خودش قبر كند، قبرى به اندازه از كف پا تا گردنش. و مى گفت مى خجالت مى كشم فرداى قيامت آقا امام حسين سر در بدن  نداشته باشد و من سر در بدن داشته باشم، و نهايتأ شهيد سلطانى در عمليات فتح المبين با اصابت تركش تانك سرش از بدنش جدا شد و در قبرى جاى گرفت كه اندازه بدن بدون سر او يود.

حسینی اظهار داشت: صدام از مادران ايرانى شكست خورد. مادرانى كه على اكبرهاى خود را در راه اسلام و امام تقديم كردند و صبورى كردند.

نویسنده کتاب پایی که جا ماند رأفت و اخلاق و انسانيت را یکی دیگر از ویژگی های مکتب دفاعى  امام خمینی برشمردند.

وی جنگ را انسان ساز و آن را زمینه ساز پرورش و شكوفايى استعدادهاى جوانان اين سرزمين دانست كه معادلات و محاسبات دشمنان اين ملت را شكوفايى استعدادهای جوانان  و قابليت هاى همين جوانان به هم زد.

سید ناصر حسینی پور افزودند : در پرورش اين استعدادها و حقانيت اين مكتب دفاعى مى توان  از قاسم سليمانى نام برد كه در زمان جنگ نامش و وجودش براى كشور عراق بيم آفرين بود، و امروز براى ملت عراق نام قاسم سليمانى اميدآفرين است .

سید ناصر حسینی پور در سن 14 سالگی به جبهه های حق علیه باطل اعزام شد و در سن 16 سالکی به اسارت بعثی ها درآمد. وی یادداشت های کتاب پایی که جاماند را در زندان بعثی ها نوشته است که روایتگر آزار و اذیت هایی بعثی ها است.

کتاب "پایی که جا ماند" از سری کتابهای حوزه پایداری و خاطرات دفاع مقدس است که حاصل خاطرات 808 روز اسارت نویسنده از زندان‌های مخفی عراق است که از 3 تیر 1367 تا 22 شهریور 1369 را روایت می‌کند. و رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن یادداشت نوشته است. ایشان در ابتدای این کتاب اینگونه نوشته است:« این یک روایتی استثنایی از حادث تکان دهنده ای است که از سویی صبر و و پایداری و عظمت روحی جوانان ما را و از سویی دیگر پستی و خباثت و قساوت نظامیان و گماشتگان صدام را جز به جزء و کلمه به کلمه در برابر چشم و دل خواننده می گذرد و تو را مبهوت می کند...»

نویسنده کتاب پایی که جاماند خلاف معمول، کتاب را به ولید فرحان تقدیم کرده است که عامل اصلی شکنجه وی در زندان های بعثی بوده است. وی در صفحه تقدیم آورده است« این کتاب را به ولید فرحان خشن ترین گروهبان بعث عراق تقدیم می کنم...مردی که مرا سال ها در همسایگی حرم مطهر جدم شکنجه کرد... شاید اکنون فرحان شرمنده باشد. با عشق فراوان این کتاب را به او تقدیم می کنم و به خاطر آن همه زیبایی که با اعمالش آفرید و آنچه بر من گذشت جز زیبایی نبود

این کتاب از جمله خاطرات مربوط به دفاع مقدس است که با استقبال بی نظیر خوانندگان روبرو شده است و به زبان های اسپانیولی، انگلیسی، ترکی استامبولی، عربی عراقی و عربی لبنانی ترجمه شده و بارها تجدید چاپ شده است.

از دیگر برنامه های این مراسم روایتگری جانباز شیمیایی سردار احمد عبدالله زاده مداحی و وداع با دو شهید گمنام که با ورود انها حال و هوای مجلس و دگرگون شد.