ﺳﻪشنبه ، 21 اردیبهشت ، 1400

کد خبر: 1843   |  دفعات بازدید : 242   |  نظرات : 0 RSS comment feed   |   نسخه چاپی   |   ارسال به دوستان

رونمایی از دو دستاورد علمی دانشجویان دانشگاه سلمان فارسی کازرون در حوزه تشخیص و پیشگیری کرونا

30 آذر, 1399

دستگاه پالس اکسیمتر و دستگاه ضدعفونی‌کننده تولید شده توسط دانشجویان دانشگاه سلمان فارسی کازرون که زیر نظر اساتید مجرب این دانشگاه و با مدیریت گروه ارتباط با صنعت حوزه معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه تولید شده است، با حضور هیئت رئیسه دانشگاه سلمان فارسی کازرون، رئیس شبکه بهداشت و درمان این شهرستان، مشاور امور بانوان فرمانداری ویژه کازرون، مدیر گروه ارتباط با صنعت دانشگاه سلمان فارسی کازرون و جمعی از روسا و معاونین برخی از دانشگاه‌های این شهرستان رونمایی شدند.

دکتر بندر برامکی، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون، در آیین رونمایی از این دو دستگاه که صبح امروز 30 آذرماه و در دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار گردید، با تقدیر از تلاش‌های علمی صورت گرفته توسط دانشجویان دانشگاه سلمان فارسی کازرون، دستگاه‌های تولید شده را به ویژه در حوزه تشخیص کرونا، مهم ارزیابی نمود و خاطر نشان کرد: گام برداشته شده از سوی این دانشجویان، گامی عالی و بزرگ برای ترقی تجهیزات پزشکی است. دستگاه پالس اکسیمتر، یکی از اولین ابزارهای کاری در معاینه بیماران است و اینکه دانشجویان دانشگاه سلمان فارسی کازرون موفق به تولید چنین دستگاهی شده‌اند، امیدواری‌های فراوانی را برای ما به وجود آورده است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون در ادامه با تشکر از تلاش‌های علمی مجموعه اساتید و دانشجویان دانشگاه سلمان فارسی کازرون، آمادگی خود را برای همکاری با این دانشجویان و سایر دانشجویان دیگری که در حوزه‌های پزشکی و درمانی مشغول به فعالیت‌های مختلف علمی هستند، اعلام نمود و افزود: رویشی که در این دانشجویان آغاز شده است، نوید دهنده افق‌های تازه‌ای در برابر ما است و امیدوارم این روند همچنان ادامه یابد و در آینده شاهد دستاوردهای دیگر این دانشجویان مستعد باشیم.

در ادامه، دکتر غریب فاضل‌نیا، رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون نیز ضمن تقدیر از این دانشجویان و همچنین تقدیر از تلاش‌های علمی اساتید و اعضا هیئت علمی متعهد این دانشگاه، حمایت از فعالیت‌های علمی دانشجویی به ویژه در راستای ارائه خدمات علمی به جامعه را از رویکردهای اصلی دانشگاه سلمان فارسی کازرون برشمرد و خاطر نشان نمود: دانشگاه سلمان فارسی کازرون به واسطه حضور اساتید مجرب و دانشجویان مستعد و توانمند، ظرفیت بسیار مناسبی را برای ارائه خدمات مختلف علمی به جامعه دارد. امیدوارم با برنامه‌ریزی‌ها و ریل‌گذاری‌هایی که برای تقویت این ظرفیت‌ها مهیا کرده‌ایم، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این استعدادها باشیم.

دکتر فاضل‌نیا همچنین ورود به حوزه‌های کارآفرینی و تلاش برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشجویان را از دیگر رویکردهای پیش‌روی این دانشگاه برشمرد و ابراز امیدواری نمود با ظرفیت‌سازی‌های صورت گرفته بتوان در این خصوص نیز شاهد تحقق دستاوردهای دیگری نیز بود.

دکتر بهرامی، مدیر گروه ارتباط با صنعت دانشگاه سلمان فارسی کازرون نیز در این آیین با تقدیر از تلاش‌های دانشجویانی که این دو دستگاه را تولید نموده‌اند، خاطر نشان نمود: زمینه‌های علمی لازم برای تولید انبوه این دستگاه‌ها وجود دارد و تیم دانشجویی تولید کننده این دستگاه‌ها آمادگی دارد که دستگاه پالس‌اکسیمتر و همچنین دستگاه ضدعفونی کننده تولید شده را با قیمت‌های به مراتب کمتر و با کیفیت‌های بسیار مناسب در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهد.

در این آیین همچنین مرتضی همتایی‌پور به نمایندگی از تیم دانشجویان تولیدکننده این دستگاه‌ها با ارائه توضیحاتی به تشریح چگونگی عملکرد دستگاه پالس‌اکسیمتر پرداخت و خاطر نشان نمود: این دستگاه می‌تواند در روند تشخیص کرونا مورد استفاده قرار گیرد. هم استفاده بیمارستانی دارد و هم به صورت شخصی از آن بهره‌برداری می‌شود. روی انگشت اشاره دست چپ قرار می‌گیرد و میزان درصد اکسیژن خون و ضربان قلب را به روش غیرتهاجمی و بدون نیاز به نمونه‌گیری، نشان می‌دهد. افراد استفاده کننده از این دستگاه می‌توانند هر لحظه درصد اکسیژن خون خود را بررسی کنند و چنانچه این میزان از 93درصد کمتر شد، پیش از آنکه علائم دیگر کرونا بروز یابند، به پزشک مراجعه نموده و روند درمان را قبل از درگیر شدن ریه و بروز علائم شدید آغاز نماید.

گفتنی است این دستگاه به همراه دستگاه ضدعفونی‌کننده‌ای که در این آیین رونمایی شد، توسط مرتضی همتایی‌پور، فرشید پیربنیه و شهرزاد رزمجویی، از دانشجویان دانشگاه سلمان فارسی کازرون، تولید شده‌اند. همچنین به جهت حمایت و تشویق دانشجویان تولیدکننده این دستگاه‌ها، دستگاه ضدعفونی کننده تولید شده توسط این دانشجویان در یکی از اماکن پرتردد دانشگاه نصب و مورد استفاده قرار می‌گیرد.