یکشنبه ، 19 اردیبهشت ، 1400

کد خبر: 352   |  دفعات بازدید : 2088   |  نظرات : 0 RSS comment feed   |   نسخه چاپی   |   ارسال به دوستان

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه سلمان فارسی کازرون: اگر بخواهیم در فرایند توسعه توفیقی داشته باشیم راهی جز اتکا به دانشگاه نداریم.

17 اردیبهشت, 1396

دکترسید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری روز سه شنبه به مناسبت هفته معلم در دانشگاه سلمان فارسی حضور پیدا کردند و با اساتید و دانشجویان این دانشگاه دیدار نمودند.

دکتر هاشمی در ابتدای جلسه ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و همچنین روز معلم و استاد به اساتید و دانشجویان  بیان داشتند: بسیار خرسندم که بعد از سالها توفیق پیدا کردم در هفته معلم در دانشگاه سلمان فارسی حضور پیدا کنم و خدمت دوستان و عزیزان برسم و از این جهت بسیار خوشحالم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به سوالات دانشجویان و اساتید با تشکر از برگزاری جلسه گرم و صمیمی گفت: حقیقتا حضور در چنین جلساتی و شنیدن نقدها، نظرات و تحلیل ها همواره برای بنده هم انرژی بخش بوده و هم آموزنده و امروز هم همین ویژگی را داشت.

هاشمی با بیان اینکه اگر ما می خواهیم جامعه ای بهتر داشته باشیم و اگر بخواهیم در فرایند توسعه توفیقی داشته باشیم راهی نداریم جز اینکه به دانشگاه اتکا کنیم گفت: دانشگاه در همه کشورها پیشگام و پیشخوان پیشرفت و توسعه است و در جامعه ما هم تاکنون چنین بوده و مطمئناً در سالهای آتی هم نیاز به اتکا به دانشگاه روزافزون خواهد شد.

سید ضیاء هاشمی با بیان اینکه قلب دانشگاه اساتید هستند کما اینکه قلب مدارس معلمانند و اساساً قلب پمپاژ دهنده خون به پیکر اجتماع اساتید و معلمان اند گفت: اگر از اساتید و معلمان در روز معلم تقدیر می کنیم نه فقط یک تجلیل و تشویق و برنامه تبلیغی است بلکه یادآوری مسیری است که بایستی در آن گام گذاشت.

وی اظهار داشت: مهم ترین هدف دانشگاه که تربیت دانشجو و ایجاد زمینه برای پرورش دانشجویان عالم، فاضل، فرهیخته، فعال و مسئولیت پذیر می باشد جز با تکریم اساتید و ایجاد بستر مناسب برای فعالیت پرانگیزه و پویای اساتید محقق نخواهد شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه اساتید دانشگاهها، دانشمندان جامعه و متخصصان حوزه های مختلف و متخصص پرورند گفت: عالمان ما دو قشرند، قشری که درگیر کار تخصصی در صنعت، کشاورزی، خدمات و مدیریت هستند و قشری که متمرکز شده اند برای اینکه دانش و تخصص خود را به دیگران انتقال دهند.

هاشمی افزود: از ویژگی اساتید دانشگاهها این است که علاوه بر اینکه معلمند محققند. بنابراین هم متخصص پرورند و هم با ایده های نو، دانشهای نو تولید می کنند تا سطح تخصص جامعه ارتقاء پیدا کند.

ایشان اظهار داشتند: شکی نیست که پیشرفت و توسعه کشور جز با تمرکز و توفیق معلمان اتفاق نمی افتد و  اگر بخواهیم جامعه بهتری داشته باشیم ناچاریم دانشگاه بهتری داشته باشیم و اگر بخواهیم دانشگاه بهتری داشته باشیم باید بتوانیم معلمان و اساتید با انگیزه تر، خلاق تر، شایسته تر و پرتوان و پرتلاشتر داشته باشیم و همه اینها مستلزم این است که زمینه های لازم فراهم شود تا معلم و استاد در کلاس و محیط درس و دانشگاه، دغدغه های جنبی مثل دغدغه های مالی و اجتماعی نداشته باشد و البته این اهداف چیزی نیست که یکروزه و یکساله اتفاق بیفتد.

وی افزود: در حال حاضر میانگین حقوق اساتید ما کمتر از یک سوم میانگین حقوق اساتید در همین کشورهای همسایه ماست یا اینکه در خیلی از دانشگاه های ما اساتید در دفتر کارشان ناچارند در کنار یک یا چند همکار دیگر باشند که این با کار تمرکز علمی سازگار نیست و  استاد باید در دفتر کارش محیط آرامی داشته باشد تا بتواند از وقتش استفاده کند.

سید ضیاء هاشمی با اشاره به جایگاه رفیع اساتید و دانشگاهیان اظهار داشتند: خوشبختانه امروز اساتید ما بالاترین رتبه را از منظر اعتماد اجتماعی دارا هستند و از این حیث جایگاه رفیعی در بین جامعه دارند و این منزلت بالاییست.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه سخنان خود با اشاره به توجه خاص دولت به مشکلات و مسائل مالی دانشگاهها اظهار داشت: رشد بودجه دانشگاهها هرسال از میانگین رشد بودجه کشور بالاتر بوده و در زمینه تخصیص بودجه نیز بودجه دانشگاهها در این دو سه سال مطلوب و در برخی سالها صددرصد بوده در حالی که در خود ستاد وزارت علوم این رشد همیشه کمتر بوده یعنی نگاه همواره به صف بوده تا ستاد. ایشان افزودند: با وجود محدودیت های مالی شدید بودجه که در این سالها با آن مواجه بوده ایم ولی حقیقتا تحول عمرانی در دانشگاههای ما سطح خیلی خوبی داشته است. در همین دانشگاه سلمان فارسی با اینکه یک دانشگاه کوچک هست ولی شاهد توسعه هستیم. البته شاید این توسعه توسعه مطلوب نباشد ولی روند روند مطلوبیست و حرکت رو به جلو ست.

هاشمی با بیان اینکه من مطمئنم اگر این مسیری که در پیش گرفته شده و اقدامات و پیگیری هایی که شده و روند کنونی ان شاءالله  تداوم پیدا کند، در یکی دو سال آینده با یک تحول جدی مواجه خواهیم بود گفت: در بحث امکانات دانشگاهها، در بحث آزمایشگاهها، در بحث کتابخانه ها و ژورنالها  و امکانات فیزیکی خیلی از دانشگاهها به ویژه دانشگاههای محروم تحولات زیادی رخ داده است.